Bonuri de masă pentru pensionarii de peste 75 de ani cu pensia minimă

Persoanele în vârstă de peste 75 de ani care beneficiază de pensia socială minimă garantată în valoare de 704 lei urmează să primească bonuri de masă, a anunţat ministrul muncii şi protecţiei sociale, Violeta Alexandru.

Românii de peste 75 de ani, beneficiari de pensia minimă garantată, vor primi lunar tichete electronice în valoare de 180 de lei, pe care le pot folosi pentru a achiziţiona mese calde de la unităţile autorizate, a explicat Violeta Alexandru, pe pagina de Facebook.

Programul de 130 de milioane de euro este finanţat din fonduri europene.

„Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani și cu 704 lei la care mă tot gândesc. Fiecare persoană urmând să primească 180 de lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziționarea mâncării calde de la unitățile autorizate. Primăriile vor transmite atât tichetele către pensionari, cât și informații cu privire la unitățile autorizate, acolo unde acestea se pot utiliza”, a declarat Violeta Alexandru.

În luna mai existau 955.000 de persoane care încasau pensia minimă, potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii Publice, citate de europalibera. Peste 800.000 erau pensionari din sistemul public, iar aproape 155.000 erau pensionari agricultori.

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *