Lider Sanitas: ”Trebuie să purtăm pamperși, este inuman, nu facem față cu personalul pe care îl avem acum”

Cadrele medicale care au grijă de pacienții infectați cu COVID-19 sunt prea puține și lucrează ture prea lungi, astfel că multe dintre acestea poartă scutece sub combinezoanele medicale, au declarat miercuri liderii Federației Sanitas, după protestul organizat în fața sediului Guvernului.

”Trebuie să purtăm pamperşi, este inuman, noi nu facem faţă cu personalul pe care îl avem acum. În momentul în care te-ai echipat cu acel combinezon, nu poţi să-l dai jos oricând, pentru că riscul de a te infecta este mai mare la dezechipare decât la echipare. Şi atunci stai în acel combinezon 4-5-6 ore. Dacă intri într-o operaţie, poate să dureze chiar mai mult. Stând în spital, în combinezon transpiri, probabil că la 40 de grade – pentru că în unităţile sanitare este interzisă folosirea aerului condiţionat – te sufoci în el. Şi nu există personal destul ca să înjumătăţim această perioadă, adică să nu stai 4 sau 6 ore îmbrăcat, ci pur şi simplu să te schimbe o colegă la două-trei ore. Să se organizeze cumva timpul de muncă astfel încât să nu ne oblige să stăm non-stop în acele combinezoane. Mă refer la personalul care tratează COVID, dar şi la spitalele de urgenţă care, atunci când vin politraumatisme, nu ştii dacă acel pacient este bolnav sau nu şi este tratat ca şi când ar fi, adică trebuie să-ţi iei toate măsurile de protecţie”, a declarat Viorel Huşanu, președintele Federației Sanitas, într-un interviu pentru Agerpres.

Mai multe cadre medicale s-au strâns miercuri în Piața Victoriei, îmbrăcate în combinezoane, pentru a protesta față de lipsa echipamentelor din spitale. În plus, oamenii acuză că nu au primit sporul promis de Ministerul Sănătății

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *