Primăria Tg. Mureș la un pas să renunțe la o casă de patrimoniu ca să primească la schimb un ansamblu de clădiri de la Consiliul Reformat

Consiliul Curatorial Reformat din Târgu Mureș a cerut în luna aprilie Municipiului Târgu Mureș o clădire de patrimoniu în care activează 25 de ateliere de creație pentru a fi folosită de Colegiul Reformat. La schimb, Consiliul Curatorial Reformat e dispus să dea un ansamblu de clădiri pe care îl deține. Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local este deja redactat și susținut de consilierul Magyary Elod și urmează să intre joi la vot.

Clădirea obținută de la Municipiul Târgu Mureș ar urma să fie modernizată și va servi la suplimentarea claselor primare pentru Colegiul Reformat din Bolyai Farkas Târgu Mureș – care se află peste drum. Consiliul argumentează că această clădire ar fi adecvată pentru a îndeplini standarde înalte de educație.

La schimb, Consiliul Curatorial Reformat dă un ansamblu de clădiri aflate pe o altă stradă. Este vorba despre un teren de 2800 de metri pătrați și trei corpuri de clădire ce însumează 1633 de metri pătrați.

Clădirea cerută are un teren de 1275 de metri pătrați și un corp de clădire cu subsol, parter și un etaj, cu o suprafață de 1653 de metri pătrați.

O firmă de evaluare solicitată de Consiliul Curatorial Reformat a stabilit că valoarea clădirii oferite de Municipiul Târgu Mureș este de circa 552 000 de euro, iar cea a imobilului dat la schimb este de aproape 706 000 de euro.

În Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local propus de consilierul Magyary Elod se arată că autoritățile își însușesc evaluarea din care ar rezulta că ansamblul de clădiri valorează mai mult decât imobilul de patrimoniu.

*foto: imagine cu Primăria Tg. Mureș, nu cu cea care ar urma să fie oferită la schimb

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *