Alexandru Rafila, după ce Italia a anunţat carantinarea românilor: Avem de 10 ori mai multe cazuri, raportat la populaţie, decât Italia

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, anunţă că Italia înregistrează un indicator de incidenţă cumulată de 5, iar România, care avea o situaţie bună acum două-trei luni, a ajuns la un indice de 50, adică de 10 ori mai multe cazuri decât Italia, raportat la populaţie, scrie News.ro.

Italia a anunţat introducerea carantinei pentru cetăţenii care vin din România, iar Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, arată că în 2-3 luni România a ajuns să raporteze de 10 ori mai multe cazuri de COVID-19 decât Italia, raportat la populaţie.

Italia a reuşit un lucru extraordinar. Italia are una dintre cele mai mici incidenţe cumulate, ştiţi, acel indicator care este utilizat în Uniunea Europeană în monitorizarea evoluţiei infecţiei. Au un indicator al incidenţei cumulate în jur de 5 şi România, care stătea aşa de bine în urmă cu două – trei luni, are un indicator de incidenţă cumulată de peste 50, deci avem de 10 ori mai multe cazuri, raportat la populaţie, decât Italia. Am reuşit această „performanţă” în doar două luni de zile.

Alexandru Rafila:

Reprezentantul României la OMS afirmă că îngrijorătoare este situaţia secţiilor de terapie intensivă.

„Mai mult ne îngrijorează, cel puţin pe mine şi pe mai mulţi dintre colegii mei, chiar dacă există tot felul de comentarii, inclusiv unele maliţioase, evoluţia situaţiei în Secţiile de Terapie Intensivă pentru că, practic, numărul de pacienţi internaţi în ultimele săptămâni, în Secţiile de Terapie Intensivă s-a dublat şi a depăşit o barieră psihologică, aş spune, de 300 de cazuri, ori lucrul acesta nu este de glumă”, a mai declarat Rafila la Digi24.

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *