Ludovic Orban: Când va fi necesar, vom lua decizia de a carantina orice comunitate locală

Premierul Ludovic Orban a anunţat că obiectivul Guvernului este acela de reduce răspândirea virusului, numărul de îmbolnăviri zilnice şi numărul de cazuri active. Ludovic Orban a precizat în ce condiţii se impune carantina, scrie Agerpres.

„E o procedură de carantină pe baza evaluării făcute de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul INSP. Prin ordinul comandantului acţiunii, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, se poate hotărî carantinarea unei localităţi, a unui sat, a unei comune, a unui cartier, a unei zone sau se poate şi a unei regiuni, dacă este vorba de o răspândire foarte mare a virusului”, a declarat Ludovic Orban, conform Agerpres.

Premierul a adăugat: „Când va fi necesar, vom lua decizia de a carantina orice comunitate locală unde există o răspândire amplă a virusului, în primul rând ca să protejăm zonele învecinate şi în al doilea rând să luăm măsurile în rândul comunităţii locale pentru a stopa răspândirea virusului”.

Premierul a subliniat că obiectivul Guvernului este acela de reduce răspândirea virusului, numărul de îmbolnăviri zilnice şi numărul de cazuri active.

„Am făcut o mobilizare fără precedent a instituţiilor de control. Practic, suntem într-o acţiune constantă, sigur, direcţionată strategic în special pe zonele în care există activităţi cu risc epidemiologic mare, tocmai pentru a-i apăra pe cei corecţi, pe cei care-şi apără sănătatea de cei care nu respectă legea şi regulile”, a mai spus Orban.

România a raportat 1.119 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, iar bilanțul total ajunge la 42.394 de cazuri.

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *