Republica Moldova prelungeşte starea de urgenţă până la 31 august

Starea de urgenţă în Republica Moldova se prelungeşte până la 31 august, a anunţat premierul Ion Chicu. Majoritatea restricţiilor rămân în vigoare, inclusiv carantina de 14 zile la intrarea în ţară, transmite Protv.md.

Premierul moldovean Ion Chicu declară că extinde starea de urgenţă în sănătatea publică până pe 31 august. „Asta e unica posibilitate de a menţine sub control situaţia”, a precizat premierul, conform sursei citate.

Persoanele cu vârsta de peste 63 de ani li se recomandă să stea în case, iar pe stradă grupurile mai mari de trei persoane sunt interzise. Cluburile de noapte rămân închise, dar se va permite de la 1 august organizarea petrecerilor, cu respectarea regulilor.

În prima săptămână a lunii august, în funcţie de cazurile de import vom revizui decizia, dar până pe 7 august menţinem acel regim de autoizolare.

Ion Chicu:

Se va permite desfăşurarea activităţilor de recreere în aer liber, cum ar fi: ciclism, alergat, canotaj sau pescuit cu participarea grupurilor de cel mult 10 persoane. Regimul de autoizolare de 14 zile rămâne neschimbat.

În Republica Moldova au fost confirmate până vineri 22.105 de cazuri de COVID-19, din 135.409 teste efectuate.

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *