Cipru interzice accesul turiștilor români. Țara noastră, pusă pe „lista neagră”

Autoritățile cipriote au pus România pe lista statelor ai căror cetățeni nu pot intra în țară în scop turistic, anunță MAE într-un comunicat.

România se află pe această listă, a statelor din categoria C, alături deLuxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

În această situație, accesul din țări din categoria C este permis astfel unor anumite categorii de cetățeni, care au mai multe reguli de respectat.

Mai exact, pot intra în Cipru cetățenii ciprioți și cetățenilor străini cu rezidență legală, dacă prezintă documente care atestă rezidența, autorizația de călătorie, precum și rezultatul negativ al unui test PCR.

Testul poate fi efectuat atât în România, cât și în aeroport, la sosire.

Totodată, le mai este permis accesul posesorilor de pașapoarte diplomatice aflați în misiune, oamenilor de afaceri sau de știință care trebuie să călătorească din motive profesionale, sportivilor care au contracte încheiate la cluburi din Cipru, dar și specialiștilor cu contracte de muncă, cazuri umanitare.

Pe lângă documentele pe care trebuie să le prezinte și cetățenii ciprioți, aceștia trebuie să mai obțină și un permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot.

„Cererile, însoțite de documente doveditoare, vor fi transmise prin intermediul poștei electronice la e-mail-ul: [email protected]”, precizează MAE.

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *