MAE: Austria a schimbat condițiile de intrare în țară pentru cetățenii români

Cetățenii români care vor merge în Austria vor fi nevoiți să prezinte rezultatele unui test molecular negativ pentru COVID-19 care să fi fost eliberat cu maximum 72 de ore înainte. Această măsură va intra în vigoare luni, 27 iulie 2020, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Până acum, testul trebuia să aibă valabilitate de maximum patru zile.

Dacă nu au acest test, cetățenii români sunt obligați să intre în izolare și să suporte costurile cazării. 

„În situația în care cetățeanul român nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria”, precizează MAE.

MAE precizează că autoritățile austriece au publicat, în seara zilei de 24 iulie 2020, o nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit în Republica Austria pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România, cu valabilitate de pană la data de 30 septembrie 2020.

Perioada de izolare va fi de 10 zile

„Principalele modificări, față de măsurile anterioare, sunt diminuarea perioadei termenului de valabilitate a testului biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 72 de ore, dar și reducerea perioadei de izolare la domiciliu sau într-o locație adecvată, de la 14 zile la 10 zile”, menționează MAE.

Conform noilor prevederi, începând cu data de 27 iulie 2020, ora 00:00, „accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză”.

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună, timp de 10 zile, unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, imediat după intrarea în Republica Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză.

Dacă un test biologic molecular pentru noul coronavirus efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

Noile prevederi se aplică inclusiv turiștilor români.

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *