Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj: „Personalul de la Terapie intensivă nu poate rezista la nesfârșit. Este o perioadă mult mai dificilă ca la începutul pandemiei”

România înregistrează o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19, iar la Cluj autorităţile locale au transferat pacienții de pe Terapie intensivă, care nu au reședința în Cluj, în alte spitale din țară care dispun de locuri. De asemenea, Ioan Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj, spune că cea mai mare problemă la momentul actual este suprasolicitarea personalului de pe Terapie intensivă, scrie publicaţia locală Transilvania Reporter.

Ioan Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj, declară că numărul foarte mare de cazuri de COVID-19 necesită muncă neîntreruptă şi precizează că numărul medicilor de la Terapie Intensivă este insuficient.

Numărul medicilor pe terapie intensivă este mult sub nivelul necesar. Săptămâna viitoare deschidem și secția de la Medicina Muncii cu aproximativ 30 de paturi unde vom trimite personal din spital. Va trebui să facem un efort mare să gestionăm lucrurile. Speram să le dau unor colegi medici drumul în concediu, dar acum trebuie să deschidem altă secție din cauza situației cazurilor. Personalul de la Terapie intensivă nu poate rezista la nesfârșit, este extenuat și e greu să se mențină într-un ritm continuu. Este o perioadă mult mai dificilă ca la începutul pandemiei.

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, Ioan Mureșan:

La rândul său, Vasile Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” Cluj-Napoca declara săptămâna trecută pentru Transilvania Reporter că atât secția de COVID-19 cu 44 de locuri, cât și cea de Terapie Intensivă, cu 5 locuri a ajuns la capacitate maximă.

Clujul nu este singurul oraş unde capacitatea spitalelor a ajuns la capacitate maximă. În Iaşi nu mai sunt locuri în spitalele COVID, iar autorităţile au introdus purtarea măştii şi în spaţiile deschise aglomerate.

Potrivit raportării de astăzi, 25 iulie, 24 de persoane din județ au fost depistate pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore și internate în cele două spitale dedicate. Zece persoane sunt internate în ATI, din care 7 din județ. Totalul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 a ajuns la 197, din care 175 din județul Cluj.

Unitate mobilă de Terapie Intensivă pentru Cluj

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, anunţă că la Cluj va ajunge săptămâna viitoare și o unitate mobilă cu 11 paturi, mai exact un tir de terapie intensivă, din dotarea IGSU.

„La Terapie intensivă în Cluj am avut și cazuri din alte județe. Am decis să eliberăm Terapia intensivă pentru a avea locuri pentru clujeni, iar pacienții din alte județe să fie transferați în alte părți, dacă se poate în județele de reședință, dacă nu în centrele apropiate care nu au afluxul pe care îl avem noi de pacienți, acesta fiind motivul pentru care am decis să transferăm trei pacienți astăzi la Oradea”, a declarat Mircea Abrudean.

Noi vom deschide secție nouă de Terapie intensivă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase începând de luni cu încă 11 paturi care vor fi funcționale. Secția este echipată, dotată cu ventilatoare, de luni va fi funcțională, mai spune prefectul.

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *