Guvernatorul regiunii italiene Lombardia, investigat după ce soţia şi cumnatul său au beneficiat de un contract de 500.000 de euro cu echipamente medicale

Attilio Fontana, guvernatorul regiunii italiene Lombardia, cea mai afectată de pandemia de coronavirus, este investigat pentru o presupusă fraudă legată de un contract de achiziţie de echipamente sanitare încheiat cu o companie controlată de cumnatul său, relatează agenţia DPA, conform Agerpres.

Attilio Fontana a declarat că nu a avut cunoştinţă de faptul că regiunea pe care o conduce a încheiat în aprilie un contract de peste 500.000 de euro pentru achiziţia unor uniforme medicale de la compania de textile Dama, controlată de Andrea Dini, cumnatul său, şi în care soţia sa, Roberta, deţine 10% din acţiuni.

Tranzacţie de 250.000 de euro, marcat suspect

După ce presa a dezvăluit afacerea, Andrea Dini a decis în luna mai să doneze aceste echipamente autorităţilor sanitare din Lombardia. Pntru a-i compensa cumnatului său pierderea suferită, Attilio Fontana a încercat să-i transfere acestuia în luna mai 250.000 de euro într-un cont personal în Elveţia.

Transferul bancar a fost marcat drept suspect de către autorităţile pentru prevenirea spălării banilor, astfel că în final Fontana l-a anulat. Oficialul a calificat această situaţie drept „absurdă” şi a respins acuzaţiile.

Care este infracţiunea? De obicei oamenii sunt investigaţi pentru că încearcă să ia bani ilegal. Or, eu aş putea să intru în istorie ca primul politician investigat pentru încercarea de a da bani.

Attilio Fontana, guvernatorul regiunii Lombardia pentru La Stampa:

Attilio Fontana provine din partidul de extremă-dreapta Liga, aflat în opoziţie şi condus de Matteo Salvini, acesta din urmă considerând că această investigaţie este un atac condus de procurori cu motivaţie politică.

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *