Rareş Bogdan avertizează: USR nu va câştiga nicio primărie din Bucureşti dacă nu va ajunge la un compromis cu PNL şi PMP

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, susţine că liberalii au făcut destul de multe concesii în negocierile cu USR-PLUS pentru candidaţii la primăriile de sector din Bucureşti, iar USR vine cu noi pretenţii, scrie Adevărul.

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a dezvăluit cum decurg negocierile cu partidele de dreapta pentru primăriile de sector şi care este poziţia PNL.

„PNL, partidul aflat la guvernare şi sub parteneriat asumat cu preşedintele Klaus Iohannis, a decis să facă absolut orice, să cedeze, să fie cât se poate de raţional şi să găsească soluţii comune pentru ca dreapta să aibă o alianţă pentru primăriile de sector, nu doar pentru cea generală”, a declarat Rareş Bogdan, la Antena3, conform Adevărul.

Liderul liberal susţine că partidul său a făcut deja un compromis prin a-l susţine pe Nicuşor Dan (USR) drept candidat oficial comun la Primăria Capitalei, deşi avea doi candidaţi liberali cu o încredere mai mare în Bucureşti.

Ne dorim foarte mult să ajungem la un compromis care să ne ducă la candidaţi comuni pentru a spori şansele ca primăriile de sector să fie câştigate, cel puţin 4 din 6 sau 5 din 6 sau 6 din 6. În cazul în care nu vom ajunge, eu îi avertizez pe colegii şi prietenii de la USR că USR nu va câştiga nicio primărie din Bucureşti dacă nu va ajunge la un compromis cu PNL şi PMP şi de asemenea riscăm să câştigăm maxim două primării de sector, poate trei cu greu şi celealte să aparţină PSD.

Rareş Bogdan:

Una dintre condițiile USR la negocierile cu PNL a fost ca liberalii să renunțe la susținerea viceprimarului Dan Cristian Popescu pentru Sectorul 2.

„Noi am spus extrem de clar: vreţi 3-3, în regulă, acceptăm şi această condiţie, din care un loc din cele trei sectoare îl dăm colegilor şi partenerilor de nădejde de la PMP. După ce am cedat şi acest lucru, o dovadă de compromis, de raţiune, de echilibru, cei de la USR au venit cu o nouă pretenţie, cu noi condiţionalităţi legate de persoanele care ar urma să candideze, respectiv Dan Cristian Popescu şi candidatul nostru de la 5”, a relatat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PNL a precizat că Dan Cristian Popescu se află la peste 40% din intenţiile de vot şi nu există în interiorul dreptei o altă personalitate care să aibă un scor mai bun ca el.

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *