Regizorul Cristi Puiu, în juriul Festivalului de Film de la Veneția

Actriţa Ludivine Sagnier, regizorii Cristi Puiu şi Christian Petzold, scriitorul Nicola Lagioia, regizoarele Joanna Hogg şi Veronika Franz, vor alcătui juriul celei de-a 77-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, prezidat de actriţa australiană Cate Blanchett, informează Agerpres.

Organizatorii festivalului, care se va desfăşura în perioada 2-12 septembrie 2020, au anunţat în ianuarie prezenţa actriţei Cate Blanchett în fruntea juriului celei de-a 77-a ediţii a celebrului festival italian.

Juriul a fost completat duminică cu şase membri – trei femei şi trei bărbaţi – între care actriţa franceză Ludivine Sagnier (41 de ani), cunoscută pentru rolurile din „Picături de apă pe pietre încinse”, „8 femei” şi thriller-ul „Swimming Pool”.

Alături de ea se va afla regizoarea austriacă Veronika Franz (55 de ani), remarcată pentru pelicula „Goodnight Mommy” (2014), co-regizată alături de Severin Fiala, un lungmetraj multi-premiat care a reprezentat Austria la Oscar.

Britanica Joanna Hogg (60 de ani) a regizat patru filme, dintre care cel mai recent, „The Souvenir”, a avut premiera la Festivalul de film american Sundance anul trecut.

Reprezentant al „Noului val” al cinematografiei româneşti, Cristi Puiu (53 de ani), şi-a făcut debutul în spatele camerei de filmat în 2001 cu filmul cu buget redus „Marfa şi banii”.

În 2005, cel de-al doilea lungmetraj al său, comedia neagră „Moartea Domnului Lăzărescu”, a avut un succes uriaş şi a obţinut premiul la categoria „Un Certain Regard” la Cannes. În 2020, cu filmul „Malmkrog”, Cristi Puiu a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor la secţiunea „Encounters” a Festivalului de la Berlin.

Foto: Hepta

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *