Cătălin Borcoman de la DIICOT Braşov va reprezenta România în Parchetul European condus de Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă DNA i-a botezat copilul

Consiliul European a numit luni procurorii europeni ai Parchetului European (EPPO), condus de Laura Codruţa Kovesi, iar România va fi reprezentată de Cătălin-Laurenţiu Borcoman, fost şef al DIICOT Braşov, scrie G4media.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Parchetului European, a declarat că numirea de astăzi a celor 22 de procurori europeni de către Consiliu este un pas important și necesar în operaționalizarea instituţiei. „Următorul pas este numirea procurorilor europeni delegați în fiecare stat membru participant la EPPO”, a precizat Kovesi pentru G4media.

Am început discuțiile cu autoritățile române privind numărul necesar de procurori europeni delegați in România. In aceste consultări am în vedere faptul că EPPO are o competență obligatorie, precum și faptul că Parchetul European a fost creat pentru a îmbunătăți nivelul actual de protecție al fondurilor europene.

Laura Codruţa Kovesi:

Cătălin Borcoman a condus structura Direcției de combatere a crimei organizate din Brașov în perioada 2012- 2018, iar între anii 2009 și 2010 a fost adjunct al structurii centrale.

Cătălin Borcoman a fost consilierul Laurei Codruța Kovesi în timpul mandatului acesteia de procuror general, iar fosta șefă DNA i-a botezat acestuia copilul, mai scrie G4media.

Am reuşit să obţin această onorantă poziţie după mai multe selecţii naţionale şi internaţionale, prin evaluări tehnice în faţa unora din cei mai importanţi specialişti ai Uniunii Europene în materie de drept penal şi cooperare internaţională. Vreau să mulţumesc familiei mele pentru sprijin şi înţelegere şi colegilor mei din cadrul DIICOT fără a caror activitate la nivel internaţional nu aş fi putut beneficia de onoarea de a-i reprezenta.

Cătălin Borcoman:

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *