Intervenție de amploare în Munții Rodnei, unde 17 turiști au fost surprinși de vremea rea. O persoană a fost lovită de fulger și e în stare gravă

17 turiști, români și străini, au fost surprinși de ploaia torențială pe vârful Tarnița, din Munții Rodnei. Conform Observatorului de Bistrița, intervin trupe de la Salvamont Bistrița și Maramureș, jandarmii montani, elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicală Târgu Mureș și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Romuli Romuli.

Şeful Salvamont Bistriţa, Mircea Baciu, a declarat, luni, 27 iulie, pentru News.ro, că este vorba despre un grup de 17 persoane, dintre care una a fost lovită de un fulger.

Mediafax anunță că turistul fulgerat e în stare gravă.

Turiștii au rămas blocați în zona Tarniţa, ”la Cruce”, în Munţii Rodnei.

”Dacă iniţial credeam că este vorba de 14 persoane, între timp am aflat că este vorba despre 17 persoane, turişti români şi străini care au rămas blocaţi pe munte, din cauza schimbării bruşte a vremii. A plouat foarte tare. Momentan suntem în deplasare spre locul unde se află persoanele blocate, împreună cu noi au plecat şi colegii de la Borşa”, a explicat Mircea Baciu.

Operațiunile de căutare sunt în desfășurare.

Foto ilustrativ: ISU Bistrița

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *