Președintele guvernului Cataloniei cere sancționarea Bisericii Catolice, după slujba neautorizată de pomenire a victimelor coronavirusului

Quim Torra, seful guvernului regional al Cataloniei, nord-estul Spaniei, a cerut sancționarea Bisericii Catolice, care a organizat duminică, 26 iulie, la Barcelona, în Sagrada Familia, o slujbă care a încălcat restricțiile impuse de autorități, informează El Periodico.

Slujba din faimoasa bazilică Sagrada Familia a avut loc pentru a comemora victimele pandemiei.

Au fost instituite măsuri de distanțare socială, participanții au fost termoscanați la intrarea în edificiul lui Gaudi, dar numărul participanților a depășit numpr de persoane permis de autorițățile locale, adică 10. Conform presei spaniole, au participat peste 150 de oameni.

Quim Torra a mandatat Departamentului Sănătății ”să deschidă un dosar de sancționare pentru Arhiepiscopia Barcelonei, fiindcă a menținut slujba în memoria victimelor Covid-19 în ciuda faptului că nu s-a primit autorizația Planului Teritorial de Protecție Civilă a Cataloniei, Procicat”.

Toată lumea trebuie să respecte măsurile decise, indiferent că ești cetățean, companie sau Biserică. Regret că această ceremonie a avut loc, deoarece nu a fost autorizată. Reglementările au fost încălcate și va fi deschisă o anchetă.

Quim Torra:

Cardinalul Juan Josep Omella a spus că ”limitarea a fost nedreaptă și discriminatorie, în condițiile în care actele religioase respectă toate măsurile sanitare”.

Șeful Guvernului a reacționat: ”Dimpotrivă, nu limităm drepturile, dar dorim ca toată lumea să fie protejată. Când se va face o lege, datoria mea este să o pun în aplicare”. El a acuzat faptul că liderul religios ”nu a ridicat niciodată vocea” în cazul ”opresiunilor asupra catalanilor”.

Avocatul Quim Torra, fost jurnalist, a declarat că este nevoie de un efort colectiv pentru a combate focarul în creștere din regiune, pe care l-a catalogat drept „foarte îngrijorător”.

Rata de infecție din Spania a explodat în ultimele zile, iar oficialul a explicat că ar putea fi impuse măsuri chiar mai stricte de blocare în regiunea cu 4.000.000 de locuitori dacă numărul de infecții nu s-ar reduce în următoarele 10 zile.

Pe 26 iulie, Guvernul a decis să închidă toate cluburile şi barurile de noapte.

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *