Alertele false cu bombă din București, de trei ori mai multe în criza COVID față de 2019

Numărul alertelor false cu bombă din București aproape s-a triplat în prima jumătate a anului 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor furnizate de Poliția Capitalei la solicitarea Libertatea. O singură persoană a fost identificată în perioada ianuarie-iunie 2020.

O nouă alertă falsă cu bombă a avut loc joi, 30 iulie, în București, de data aceasta la Primăria Capitalei.

După precedentul anunț fals, care a avut loc pe 8 iulie la Tribunalul București, Libertatea a solicitat Poliției Capitalei statistica privind numărul de apeluri false la 112 pentru prima jumătate a anului 2020, comparativ cu același interval din 2019. Concluzia după centralizarea datelor de la toate cele 26 de Secții de Poliție din Capitală?

Poliția din București: 11 apeluri false, o persoană identificată

În intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2020, au fost 11 apeluri false la numărul de urgență 112. După verificările efectuate, o singură persoană a fost identificată, în prezent cercetată.

Spre comparație, în perioada 1 ianuarie 2019 – 30 iunie 2019, au fost 4 apeluri false.

Și atunci, o singură persoană a fost identificată, ulterior internată la Spitalul ”Alexandru Obregia”, potrivit informațiilor furnizate de Poliția Capitalei la solicitarea Libertatea.

Poliția din Berlin: 20 de apeluri false, 7 persoane identificate

Totodată, Libertatea a solicitat Poliției din Berlin aceeași informație, adică numărul apelurilor false cu bombă din prima jumătate a acestui an.

Răspunsul primit indică faptul că Berlin, oraș cu o populație dublă față de București, adică aproape 4 milioane de locuitori, s-a confruntat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020 cu 20 de alarme false cu bombă.

Practic, proporția alertelor false din Berlin este similară cu cea din București, adică aproximativ un apel fals la 200.000 de locuitori.

Berlinul a avut 20 de alarma false cu bombă de la începutul anului | FOTO: EPA

7 persoane

au fost identificate de Poliția din Berlin, potrivit informațiilor oficiale transmise către Libertatea, dar căutările continuă, au transmis reprezentanții Poliției germane.

În patru cazuri, au fost declanșate proceduri de cercetare penală pentru utilizarea necorespunzătoare a apelurilor de urgență, iar în trei cazuri pentru tulburarea liniștii publice prin amenințarea cu infracțiuni.

În Germania, Codul penal prevede amenzi sau închisoare de până la doi ani pentru abuzul de apeluri de urgență, iar pentru tulburarea liniștii publice prin amenințarea cu infracțiuni, sancțiunile sunt amenzi sau închisoare de până la trei ani.

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *