Studiu: Cum au dezvoltat persoane care nu au avut infecția o ”anumită imunitate” la coronavirus

Sistemele imunitare ale unor persoane care nu au fost expuse la noul coronavirus ar putea dezvolta o ”anumită imunitate” ce poate contribui la reducerea gravității bolii dacă acea persoană contractează Covid-19, e concluzia unui studiu publicat în jurnalul Nature, revistă științifică săptămânală britanică fondată în 1869, și citat de CNN.

Studiul, realizat pe un eșantion de 68 de adulți sănătoși din Germania, care nu au fost expuși la coronavirus, arată că 35% dintre a aveau celule T în sânge reactive la virus.

Celulele T fac parte din sistemul imunitar și ajută la protejarea organismului de infecții.

Reactivitatea celulelor T sugerează că sistemul imunitar ar fi putut avea o experiență anterioară de combatere a unei infecții similare Covid-19 și poate folosi ”această memorie” pentru a lupta împotriva unei noi infecții.

Studiul a presupus analiza comparativă a probelor de sânge de la 18 pacienți Covid-19, cu vârste între 21 și 81 de ani, și de la 68 donatori sănătoși, cu vârste între 20 și 64 de ani.

Celule T reactive la coronavirus au fost detectate la 83% dintre pacienții cu Covid-19, dar și la 35% dintre donatorii sănătoși.

Cum ar putea sistemul imunitar al unei persoane sănătoase să aibă celule T reactive dacă nu a avut niciodată Covid-19?

”Au fost probabil dobândite în infecții anterioare cu coronavirusuri endemice”, au explicat cercetătorii.

Ce este imunitatea încrucișată

La sfârșitul lunii mai, speranța imunității încrucișatea fost alimentată de mai multe studii. Principiul a fost că infecțiile anterioare cu alte coronavirusuri, cum ar fi răcelile, ar putea conferi protecție împotriva lui Sars-CoV-2.

Această ipoteză a explicat în mod special de ce copiii, supuși în mod regulat la răceli și alte bronșite în timpul iernii, au dezvoltat mai puține forme severe de Covid-19 decât restul populației.

”În acest studiu există o proporție importantă de indivizi care au imunitate cu celule T reactive încrucișate față de alte infecții cu coronavirus. Asta ar putea avea un impact asupra modului în care se confruntă cu noul coronavirus, dacă-l contractează”, a remarcat și dr. Amesh Adalja, la Universitate de Medicină Johns Hopkins

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *