Câte două comune din Arad și din Argeș intră în carantină

Localitățile Seleuș și Gurahonț, din județul Arad, și cmunele Bălileşti şi Dârmăneşti, din Argeș, vor intra în carantină începând de sâmbătă, 1 august. În jur de 14.000 de oameni sunt afectați de decizii.

Institutul Național de Sănătate Publică a dat avizele pentru carantinarea comunelor arădene Seleuş (circa 2.000 de locuitori) şi Gurahonţ (4.000 de locutori), se arată într-o adresă pe care Direcția de Sănătate Publică Arad a trimis-o Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Arad, citată de Special Arad.

Unul dintre primarii din localitățile afectate e infectat cu Covid-19

La Seleuș, însuși primarul Cristi Branc e bolnav de coronavirus. Edilul a anunțat pe o rețea socială că ”în cursul serii de vineri s-a luat hotărârea ca Seleuşul să intre în carantină!”.

Conform Agerpres, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, vineri seară, instituirea carantinei în comunele Bălileşti (4.000 de locuitori) şi Dârmăneşti (3.500 de locuitori), ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19.

Potrivit hotărârii CJSU Argeş, carantina zonală se instituie pentru o perioadă de 14 zile, începând din 1 august, ora 19,00.

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *