Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul gravidei cu COVID-19 care a murit în timpul transferului de la Arad la Timișoara

Poliţiştii arădeni s-au autosesizat în cazul gravidei cu COVID-19 care a murit după transferul de la un spital din Arad la unul din Timişoara şi fac cercetări pentru ucidere din culpă, informează Agerpres.

”Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Arad s-au autosesizat cu privire la acest eveniment. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat, vineri, 31 iulie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Adina Aconstantinesei.

Cercetările au loc in rem, cu privire la faptă, nu la persoane.

O femeie gravidă din Arad, bolnavă de COVID-19, a decedat, joi după-amiază, după ce a intrat în stop cardio-respirator în timpul transferului de la spitalul din Arad la Timişoara.

Femeia avea 39 de ani şi era gravidă în 28 de săptămâni.

Ea fusese internată pe secţia ATI din cadrul fostului spital municipal din Arad, care aparţine acum de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. După ce starea de sănătate s-a agravat, pe fondul infecţiei cu noul coronavirus, medicii au decis să o transfere la Timişoara.

În drum spre Spitalul Judeţean Timişoara, pacienta a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitată, intubată şi resuscitată din nou la Unitatea de Primiri Urgenţe din Timişoara, unde a decedat.

La emisiunea Adriana Nedelea La Fix, managerul spitalului din Timișoara s acuzat spitalul din Arad de proastă gestionare a cazului gravidei decedate.

“Mai bine nu o duceam la spital, poate cine știe, nu murea, stătea la mine în brațe”, au fost declarațiile sfâșietoare făcute de soțul Emiliei Balea.

Trei anchete sunt în derulare, una internă, începută de conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, una a responsabililor DSP Arad, iar alta este efectuată de DSP Timiş. Vineri dimineaţă, 15 cadre medicale au fost audiate.

Conform datelor preliminare din ancheta DSP Arad, pacienta gravidă
avea unele comorbidităţi, precum diabet zaharat cu dependenţă de
insulină, hipertensiune arterială şi obezitate de gradul II.

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *