Regizorul Tudor Giurgiu: ”Colectiv va fi primul documentar românesc care va fi nominalizat la Oscar”

Rehizorul Tudor Giurgiu a declarat vineri, 31 iulie, la gala de deschidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca, că, în cadrul evenimentului, filmul documentar ”Colectiv” va avea o proiecție specială, săptămâna viitoare.

”Dacă nu aţi văzut filmul documentar românesc Colectiv, vi-l recomand să-l vedeţi. Va fi o proiecţie specială săptămâna viitoare, va veni întreaga echipă. Sunt absolut convins că, la anul, Colectiv va fi primul documentar românesc care va fi nominalizat la Oscar”, a transmis regizorul Tudor Giurgiu.

Acesta a subliniat că filmul este ”un documentar puternic care nu trebuie ratat”.

Și presa americană a scris despre șansele filmului lui Alexandru Nanau la Oscar

Nu e prima oară când se vorbește despre pelicula regizată de Alexandru Nanau în legătură cu premiile Oscar. În luna mai, IndieWire, unul dintre cele mai cunoscute site-uri ale industriei cinematografice, a enumerat Colectiv într-o listă scurtă a documentarelor cu șanse de a fi nominalizate la Oscar.

Pelicula regizată de românul Alexander Nanau, a primit, luna trecută, premiul celui mai bun film la festivalul de la Ljubljana, acordat pentru tema ”Drepturile omului” de Amnesty International Slovenia.

”Colectiv” poate fi văzut pe toate teritoriile HBO din Europa, inclusiv România, în programul regulat sau pe HBO Go. Documentarul despre corupția din sistemul medical românesc a fost cel mai urmărit film pe HBO Go în luna martie.

Aici poți citi investigațiile #colectiv

La TIFF vor fi proiectate 152 de filme, dintre care 135 de lung metraj din 49 de ţări.  De asemenea, vor fi şi 8 premiere mondiale. Cea de-a 19 ediţie a TIFF se desfăşoară între 31 iulie și 9 august.

Source by [author_name]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *